Ilmar Woldring (1954) kan bogen op ruim dertig jaar ervaring op het gebied van management, communicatie en trainingen. Achtereenvolgens was hij coördinator boekenproducties, eind- en hoofdredacteur, uitgever, managementconsultant, communicatiemanager en hoofd marketingcommunicatie. Sinds 1996 is hij zelfstandig ondernemer. Ilmar Woldrings brede ervaring stelde hem in staat in relatief korte tijd een respectabele klantenkring en diverse netwerken op te bouwen in uiteenlopende commerciële werkvelden. En ook in overheidskringen geniet hij al vele jaren bekendheid als (crisis)manager, adviseur, trainer en docent.
In 1998 is Ilmar Woldring zich gaan verdiepen in het fenomeen dat nu crisiscommunicatie heet. Dit bracht hem al snel op het pad van risicomanagement. Mede dankzij op dat vlak zeer kundige partners heeft hij sindsdien zowel theoretisch als praktisch een brug weten te slaan tussen risico- en crisismanagement enerzijds, en crisismanagement en crisiscommunicatie anderzijds.
Ilmar Woldring adviseert en traint een verscheidenheid van organisaties in de overheidssector, maar ook in het bedrijfsleven. Zijn cliëntenlijst telt inmiddels honderden instellingen en bedrijven. Hij is gastdocent en gecommitteerde of examinator bij diverse onderwijsinstellingen, ontwikkelt op maat gemaakte crisisplannen, verzorgt crisissimulaties en treedt actief op als crisismanager (zij het vaak buiten het zicht). Ook wordt hij regelmatig gevraagd voor presentaties en workshops.
In januari 2003 verscheen van Ilmar Woldrings hand een boek over crisismanagement (in de kinderopvangsector) bij Elsevier, het latere Reed Business; daarnaast verzorgde hij columns en artikelen voor het in 2011 opgeheven veiligheidsmagazine Alert. Een andere uitgever, Kluwer, wil de komende jaren praktische zakboeken op de markt brengen voor functionarissen die een rol spelen in de crisisbeheersing; Ilmar Woldring vervult hierbij de rol van conceptontwikkelaar en hoofdredacteur. De eerste uitgave is begin juli 2014 verschenen en is gewijd aan de bevolkingszorg, als verantwoordelijkheid voor gemeenten die met een crisis of calamiteit te maken hebben (gehad).
Telefoon: 06 5384 7638