Peter Smit

IMG_5617Peter Smit (1960) is een van de meest gelouterde adviseurs in crisiscommunicatie in Nederland. Hij deed onder meer de woordvoering bij de vuurwerkramp van Enschede, het balkondrama in Maastricht en bij de rellen in Ondiep en de de bezweken werftrap in Utrecht. Verder adviseerde hij bestuurders van meerdere gemeenten, provincies en waterschappen.

De laatste jaren specialiseerde hij zich in de vitale infrastructuur. Hij was woordvoerder en omgevingsmanager bij netbeheerder Stedin en ontwikkelde een handreiking crisiscommunicatie voor Vewin, de koepel van drinkwaterbedrijven.

Met mindmaps over Sociale Drama’s (GRIP0), infectieziekten en drinkwaterincidenten  innoveert hij de crisiscommunicatie. Daarbij werkt hij samen met het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters (NGB), het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en het RIVM.

Peter is gastdocent risico- en crisiscommunicatie aan de Haagsche Hogeschool en voorzitter van de Vakgroep Crisiscommunicatie en Issuemanagement van Logeion, de beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

peter@crisissupportteam.nl

Telefoon:  06 2186 2033

Reacties zijn gesloten.